Καταστατικό

 

ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

 

Στην  Ερμούπολη της Σύρου, σήμερα 29 Ιουνίου 2008, συμφωνείται και συναποφασίζεται με την παρούσα ιδρυτική πράξη, η σύσταση ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, που υπάγεται στις διατάξεις του Α.Κ. (ήτοι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ), της οποίας το καταστατικό έχει ως εξής: 

 

 

ΑΡΘΡΟ 1o

ΕΠΩΝΥΜΙΑ 

Η εταιρεία φέρει την επωνυμία: «ΔΙΚΤΥΟ ΑΙΓΑΙΟΥ », στην αγγλική δε  γλώσσα “AEGEAN – NET ”  και έχει ως διακριτικό τίτλο την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΑΙΓΑΙΟΥ» που αποδίδεται με λατινικούς χαρακτήρες ως εξής: «AIGAIO-NET».

  

 

ΑΡΘΡΟ 2ο

(ΕΔΡΑ)

 Έδρα της εταιρίας είναι o Δήμος Ερμούπολης Σύρου και τα γραφεία της βρίσκονται στην οδό Μποναβεντούρα 2 στην Άνω Σύρο .

Η εταιρία μπορεί να ιδρύει και να διατηρεί γραφεία – παραρτήματα εκτός της έδρας της και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Τα όσα αναφέρονται στον τρόπο σύστασης, οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας αυτών ρυθμίζονται από σχετικούς Εσωτερικούς Κανονισμούς.

  

 

ΑΡΘΡΟ 3

ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ

 Σκοποί της Εταιρίας είναι η έρευνα, η δράση και η πληροφόρηση για θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού, που αφορούν στο Αιγαίο και ειδικότερα για:

–          την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και της βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων

–          την προώθηση τεχνολογιών και μεθόδων διαχείρισης φιλικών προς το περιβάλλον, (π.χ. οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ολοκληρωμένη διαχείριση παράκτιων περιοχών, κλπ)

–          την διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του Αιγαίου γενικότερα (λαϊκής αρχιτεκτονικής, παραδοσιακών οικισμών, αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών μνημείων, κλπ.)

–          την παροχή πληροφόρησης και ευαισθητοποίηση του κοινού, των μέσων μαζικής επικοινωνίας, των πολιτικών, καθώς και κοινωνικών ομάδων και φορέων για θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού

–          την προώθηση της συνεργασίας ατόμων και φορέων (κυβερνητικών και μη), σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, γύρω από θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού

  

Μέσα για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι:

–          Η στελέχωση και οργάνωση ομάδων εργασίας για την εκπόνηση ερευνών και μελετών για θέματα σχετικά με τα προβλήματα περιβάλλοντος, τη διαχείριση των φυσικών πόρων, τον πολιτισμό

–          Η ανάληψη ερευνών, μελετών, δημοσκοπήσεων και εργασιών για λογαριασμό της εταιρείας ή και τρίτων, στους τομείς ενδιαφέροντος και δραστηριοτήτων της εταιρείας

–          Η πραγματοποίηση εκδόσεων και δημοσιεύσεων (φυλλαδίων, περιοδικού, εφημερίδων ή και ειδικών εντύπων) και η παραγωγή και διάθεση εκπαιδευτικού και πληροφοριακού υλικού (οπτικοακουστικού και ηλεκτρονικού) γύρω από θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού

–          Η υλοποίηση προγραμμάτων έρευνας, δράσης και πληροφόρησης γύρω από το περιβάλλον και τον πολιτισμό, σε συνεργασία με άλλους φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό

–          Η οργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή περιβαλλοντικών και πολιτιστικών θεμάτων (διαλέξεων, ομιλιών, επιμορφωτικών σεμιναρίων, Ημερίδων)

–          Η συνεργασία και κοινή δράση με άτομα και φορείς (σωματεία, εταιρείες, ιδρύματα, δημόσιους οργανισμούς, πανεπιστήμια, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης) που επιδιώκουν σκοπούς ανάλογους με αυτούς της εταιρίας

–          Η ενίσχυση δραστηριοτήτων άλλων φορέων και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, μέσα από τη συμμετοχή σε προγράμματα και διαφόρων ειδών δράσεις, οργανωμένα από τους φορείς αυτούς.

–          Η οργάνωση και λειτουργία δικτύου επικοινωνίας και ενημέρωσης ατόμων και φορέων (κυβερνητικών και μη) από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τη συστηματική ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών, για θέματα σχετικά με το περιβάλλον και τον πολιτισμό

–          Η λειτουργία κέντρου τεκμηρίωσης και παροχής πληροφοριών για θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού, που θα παρέχει υπηρεσίες σε άτομα και φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του ως άνω κέντρου περιλαμβάνεται η δημιουργία και συνεχής ενημέρωση ιστοσελίδας, καθώς και η δημιουργία αρχείου έντυπου, οπτικοακουστικού και ηλεκτρονικού υλικού.

–          Η προσφυγή σε κάθε είδους προβλεπόμενα από τη νομοθεσία ένδικα μέσα για θέματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

–          Η ανάληψη κάθε άλλης πρόσφορης πρωτοβουλίας και δραστηριότητας.

   

 

ΑΡΘΡΟ 4

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ – ΠΟΡΟΙ – ΔΑΠΑΝΕΣ

 A. Η εταιρική περιουσία απαρτίζεται:

  1. 1.      Από τις εισφορές των μελών, οι οποίες θα είναι χρηματικές, σε είδος καθώς και σε προσωπική εργασία.
  2. 2.      Από τα πράγματα που τα μέλη θέτουν προς χρήση στη διάθεση της εταιρείας για την άσκηση των δραστηριοτήτων της και την επιδίωξη των σκοπών της.
  3. 3.      Περιουσία επίσης της εταιρείας αποτελούν τακτικές ή έκτακτες ενισχύσεις, χορηγίες δωρεές των εταίρων ή τρίτων προσώπων, φυσικών ή νομικών, ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, κληρονομιές, κληροδοσίες ή τρόποι υπέρ της εταιρείας, καθώς επίσης και κάθε περιουσιακό ή δυνάμενο να αποτιμηθεί εις χρήμα δικαίωμα

 

Κάθε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της εταιρίας συνεισέφερε σήμερα, για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας το ποσό των είκοσι (20) Ευρώ και έτσι το αρχικό εταιρικό κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων σαράντα (420) Ευρώ.

 B. Πόροι της εταιρίας είναι:

α) Οι ετήσιες συνδρομές των μελών της και η εισφορά εισδοχής σ’ αυτήν που ορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

β) Οι έκτακτες εισφορές των μελών της, το ύψος των οποίων ορίζεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, σε περίπτωση πραγματοποίησης δράσεων που συνεπάγονται έκτακτες ιδιαίτερες δαπάνες για την εταιρεία.

γ) Χορηγήσεις Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., καθώς και του Δημοσίου, Τραπεζών, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι σε χρήμα ή είδος παροχές φυσικών ή νομικών προσώπων, ημεδαπών ή αλλοδαπών οργανισμών και ιδρυμάτων προαγωγής και ενίσχυσης ανάλογων προσπαθειών.

δ) Οι κάθε είδους παροχές, μισθοί, αμοιβές και εν γένει αποζημιώσεις για δραστηριότητες συναφείς με το σκοπό της, όπως αυτές ορίζονται στο Άρθρο 4 του παρόντος Καταστατικού, προερχόμενες από όσους χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της και τα μέσα που διαθέτει.

ε) Τα έσοδα που προέρχονται από την πραγματοποίηση εκδόσεων και δημοσιεύσεων (φυλλαδίων, περιοδικού, εφημερίδων ή και ειδικών εντύπων) και την παραγωγή και διάθεση εκπαιδευτικού και πληροφοριακού υλικού (οπτικοακουστικού και ηλεκτρονικού) από την παραγωγή και διάθεση έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού.

στ) Οι δωρεές, κληροδοσίες και κάθε είδους υποστήριξη από χαριστική αιτία που αποδέχεται η εταιρία, μετά από σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της.

 

Γ. Δαπάνες της εταιρίας γίνονται:

α) Για μίσθωση ή αγορά χώρων εγκατάστασης γραφείων, εξοπλισμού τους και λειτουργικών εξόδων αυτών.

β) Για κάθε ενέργεια που με απόφαση των εκτελεστικών οργάνων της εταιρίας απαιτείται για την πραγματοποίηση των σκοπών που αναφέρονται στο Άρθρο 3 του Καταστατικού της.

γ) Σε ότι αφορά ενδεχόμενες εισπράξεις από τη διενέργεια ερευνητικών, επιμορφωτικών, συμβουλευτικών, κ.ά. προγραμμάτων, μελετών ή δράσεων στο πλαίσιο αυτών που ορίζονται στο Άρθρο 3 του παρόντος Καταστατικού, μέλη της εταιρείας ή και τρίτα πρόσωπα, τα οποίοι συμμετέχουν με την προσωπική τους εργασία στην οργάνωση και υλοποίηση τους, λαμβάνουν αποζημίωση, το ύψος της οποίας καθορίζεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  των μελών της εταιρείας.

δ) Για κάλυψη των εξόδων (μετακίνησης και λειτουργικών) και για αποζημίωση εταίρου, ή άλλου μέλος της εταιρείας ή και τρίτου προσώπου, που αναλαμβάνει δραστηριότητες σχετικές με τη λειτουργία της εταιρείας, όπως αυτές προβλέπονται στο Άρθρο 3 του παρόντος Καταστατικού, ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Για την επιστροφή του αναλογούντος ποσού στο δικαιούχο, θα πρέπει να κατατεθεί αναλυτικό υπόμνημα για το ύψος και την κατανομή των δαπανών, συνοδευόμενο από τα σχετικά παραστατικά, στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο ελέγχει και εγκρίνει τα παραστατικά.

 

Δ. Οι ετήσιοι πόροι της εταιρείας διατίθενται κατ’αρχήν για τη δημιουργία αποθεματικού για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της εταιρείας για διάστημα ενός εξαμήνου τουλάχιστον. Το ύψος του απαιτούμενου αποθεματικού καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο. Δαπάνες για δραστηριότητες σχετικές με τους σκοπούς της εταιρείας καλύπτονται από ειδικό αποθεματικό, που προέρχεται πόρους που είναι διαθέσιμοι εφόσον αφαιρεθούν τα λειτουργικά έξοδα του τρέχοντος μήνα και το αποθεματικό. Ειδάλλως, οι δαπάνες αυτές καλύπτονται από έκτακτες εισφορές των μελών της εταιρείας.

 

Ε. Πρόσληψη υπαλλήλου:

Η εταιρεία μπορεί να προσλαμβάνει υπαλλήλους, αλλά ως υπάλληλος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προσληφθεί κάποιος εκ των εταίρων (ιδρυτικών μελών) ή των μελών της (τακτικών, εκτάκτων, επιτίμων).

 

 

ΑΡΘΡΟ 5

ΚΤΗΣΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ 

Ι. Κτήση περιουσίας: για την απόκτηση ακινήτων ή κινητών από την εταιρία, εξ επαχθούς αιτίας, τα οποία έχουν μεγαλύτερη αξία από το  όριο που ορίζει κάθε χρόνο η τακτική Γενική Συνέλευση, απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Γενικής Συνέλευσης. Κληρονομιές που καταλείπονται στην εταιρία, γίνονται δεκτές πάντοτε με την ωφέλεια της απογραφής.

Για την αποδοχή κληροδοσίας ή δωρεάς με τρόπο από την εταιρία, απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Γενικής Συνέλευσης που παρέχεται με πλειοψηφία των 3/4 του συνολικού αριθμού των μελών της.

 ΙΙ. Διαχείριση: Απαγορεύεται εκμετάλλευση περιουσίας της εταιρίας που συνεπάγεται την ανάμειξή της σε κερδοσκοπική επιχείρηση.  Κληρονομιές, κληροδοσίες και δωρεές για ορισμένο σκοπό τελούν υπό  ιδιαίτερη Διαχείριση εντός του προϋπολογισμού της εταιρίας, ενώ οι  τυχόν πρόσοδοι που προκύπτουν από αυτές διατίθενται αποκλειστικά  σύμφωνα με τους όρους που τέθηκαν από τον διαθέτη ή τον δωρητή, εφόσον δεν έρχονται σε αντίθεση με τους σκοπούς της εταιρείας.

 ΙΙΙ. Διάθεση: Απαγορεύεται η διάθεση της περιουσίας της εταιρίας για σκοπούς διαφορετικούς από εκείνους που προβλέπονται στο παρόν καταστατικό, όπως ορίζονται στο Άρθρο 4.

  

 

ΑΡΘΡΟ 6

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

 Η εταιρεία είναι μη κερδοσκοπικό νομικό πρόσωπο, κατά την έννοια του Άρθρου 784 Α.Κ., αποκτά δε νομική προσωπικότητα Αστικής Εταιρείας μετά την κατά το Νόμο δημοσίευση της.

Τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και κατά τη διάλυση της εταιρείας, τα τυχόν έσοδα της εταιρείας, σύμφωνα με το Άρθρο 4 του παρόντος Καταστατικού, μετά την κάλυψη των εξόδων, δεν διανέμονται σε καμία περίπτωση στους εταίρους, αλλά διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για την βελτίωση της εν γένει υποδομής της εταιρείας και την εκπλήρωση των σκοπών της. Για δε τα χρέη της εταιρείας, η ευθύνη όλων των εταίρων περιορίζεται στο ποσό της αρχικής εισφοράς τους και μόνο.

 

Η εταίροι (ιδρυτικά μέλη της εταιρείας) σε καμία περίπτωση δεν δικαιούνται αμοιβής για την προσφορά τους στην εταιρεία, πλην των αποζημιώσεων που προβλέπονται στο Άρθρο 4, παράγραφος Γ. 

 

 

ΑΡΘΡΟ 7

ΕΤΑΙΡΟΙ – ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

  1. Οι εταίροι που υπογράφουν το Καταστατικό αυτό αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας. Οι εταίροι απαρτίζουν την εταιρεία και υποχρεούνται να προσφέρουν την προσωπική τους εργασία για την ευόδωση των σκοπών της εταιρείας.

 

Οι εταίροι υποχρεούνται πέρα από την αρχική εισφορά τους να καταβάλλουν και ετήσια συνδρομή προς κάλυψη των αναγκών της εταιρείας, της οποίας το εκάστοτε ύψος θα καθορίζεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εταίρων.

 

Οι εταίροι έχουν πλήρη δικαιώματα συμμετοχής στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

 

Η εταιρική ιδιότητα είναι αμεταβίβαστη.

  

2. Η εταιρεία για την επίτευξη των σκοπών της, μπορεί να εγγράφει νέα μέλη, τα οποία θα υποβοηθούν το έργο της, κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών.

 

Τα μέλη της εταιρίας διακρίνονται σε τακτικά, έκτακτα και επίτιμα:

α)  Τακτικά μέλη είναι τα ιδρυτικά και όσα μέλη μετά από αίτησή τους, που έγινε αποδεκτή από τη Γενική Συνέλευση, επιθυμούν την τακτική συνεργασία με την εταιρία για την πραγματοποίηση των σκοπών της, αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις των τακτικών μελών.

β) Έκτακτα μέλη γίνονται όσα νέα μέλη επιθυμούν την αποσπασματική συνεργασία με τομείς ενδιαφερόντων της εταιρίας, μετά από αίτησή τους, που έγινε αποδεκτή από τη Γενική Συνέλευση.

γ) Επίτιμα μέλη ανακηρύσσονται, με απόφαση πάντοτε της Γενικής Συνέλευσης, αυτοί που υποστηρίζουν έμπρακτα την ευόδωση των σκοπών της εταιρίας και αυτοί που έχουν προσφέρει εξαιρετικές και επωφελείς, για την επίτευξη των σκοπών της εταιρείας, υπηρεσίες.

Η Γενική Συνέλευση, μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, απονέμει τον τίτλο του επίτιμου μέλους ο οποίος είναι μόνο τιμητικός, δεν δίνει δικαίωμα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και δεν συνεπάγεται ιδιαίτερες υποχρεώσεις.

 

3. Για την εισδοχή τακτικού ή εκτάκτου μέλους απαιτείται έγγραφη αίτησή του, η οποία πρέπει να υποστηρίζεται από δύο τουλάχιστον τακτικά μέλη. Για την αποδοχή της αίτησης εισδοχής μέλους αποφαίνεται η Γενική Συνέλευση, οπότε τα τακτικά μόνο μέλη συμμετέχουν ισότιμα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

 

4. Νέοι εταίροι μπορούν να γίνουν μέλη της εταιρείας ή τρίτοι μετά από ομόφωνη απόφαση του συνόλου των εταίρων και τροποποίηση του Καταστατικού.

 

5. Οι εταίροι και τα πάσης φύσεως μέλη (τακτικά, έκτακτα, επίτιμα) σε καμία περίπτωση δεν δικαιούνται αμοιβής, για τις υπηρεσίες που παρέχουν στην εταιρεία, στο πλαίσιο της εταιρικής τους ιδιότητας και της ιδιότητας τους ως μέλους.

 

6. Νομικά Πρόσωπα μπορούν να είναι ιδρυτικά μέλη της εταιρίας, ήτοι εταίροι της, τα δε δικαιώματα τους ως μελών  της εταρίας εξομοιούνται με αυτά των φυσικών προσώπων – εταίρων.

 

 ΑΡΘΡΟ 8

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ 

Ι. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, μέσα από τη Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο έχουν μόνο τα τακτικά μέλη, εφόσον έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την εταιρία.

 

ΙΙ. Τα λοιπά μέλη μπορούν να παρευρίσκονται στη Γενική Συνέλευση, χωρίς να έχουν δικαίωμα ψήφου ή δικαίωμα αποφάσεως.

 

ΙΙΙ. Όλα τα μέλη δικαιούνται να μετέχουν στις συγκεντρώσεις και στις λοιπές εκδηλώσεις της εταιρίας και να απολαμβάνουν τα ωφελήματα που προκύπτουν από την δραστηριότητά της.

 

 

ΑΡΘΡΟ 9

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ 

Α. Τα τακτικά μέλη μετέχουν στην εταιρεία υποχρεούμενα να προσφέρουν την προσωπική τους εργασία για την ευόδωση των σκοπών της εταιρείας, να εκτελούν τις εργασίες που αναλαμβάνουν και να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του παρόντος καταστατικού.

 Β. Τα τακτικά υποχρεούνται να καταβάλλουν ετήσια συνδρομή προς κάλυψη των αναγκών της εταιρείας, το ύψος της οποίας καθορίζεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Υποχρεούνται επίσης να καταβάλουν έκτακτες συνδρομές, σε περίπτωση που δράσεις της εταιρείας συνεπάγονται έκτακτες δαπάνες που δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον αποθεματικό για τέτοιου είδους δράσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι έκτακτες συνδρομές που τα μέλη υποχρεούνται να καταβάλλουν στη διάρκεια ενός έτος, δεν μπορούν να ξεπερνούν το διπλάσιο της ετήσιας εισφοράς τους, ενώ μπορούν να καταβάλλουν οικειοθελώς επιπλέον ποσό, εφόσον το επιθυμούν.

Τα έκτακτα μέλη, για όσο διάστημα επιθυμούν τη συνεργασία με την εταιρεία, υποχρεούνται να καταβάλουν συνδρομή, το ύψος της οποίας ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Γ. Οι υποχρεώσεις της εταιρίας προς τα μέλη της αποτελούν ατελείς ενοχές και οποιεσδήποτε τυχόν αξιώσεις τους έναντι αυτής δεν διεκδικούνται. 

 

 

ΑΡΘΡΟ 10

ΑΠΟΒΟΛΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ

 Αποβάλλουν αυτοδίκαια την ιδιότητα του μέλους της εταιρείας, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών που λαμβάνεται με ενισχυμένη πλειοψηφία:

–          Τα μέλη των οποίων οι πράξεις ή παραλείψεις έρχονται σε αντίθεση με τους σκοπούς της εταιρίας, παραβαίνουν τις διατάξεις της περί Σωματείων νομοθεσίας, το Καταστατικό της εταιρείας, ή και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

–          Τα μέλη που, αδικαιολόγητα, δεν συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις της εταιρείας, στις ομάδες εργασίας που έχουν συσταθεί για την πραγματοποίηση των δράσεων της εταιρείας, ή στις εν γένει δραστηριότητες της εταιρείας, για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

–          Τα μέλη που αδικαιολόγητα, καθυστερούν την εκπλήρωση των ετήσιων οικονομικών τους υποχρεώσεων προς την εταιρεία, για διάστημα πέραν του εξαμήνου μετά τη λήξη του έτους.

  

 

ΑΡΘΡΟ 11

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΝ ΜΕΛΩΝ

 Ι. Κάθε μέλος της εταιρίας μπορεί να παραιτηθεί ελεύθερα και οποτεδήποτε από την ιδιότητά του αυτή, με απλή έγγραφη δήλωσή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

 

ΙΙ. Η παραίτηση θεωρείται ότι έγινε από την ημέρα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία ανακοινώθηκε η σχετική έγγραφη δήλωση του παραιτουμένου.

 

ΙΙΙ. Κάθε εταίρος (ιδρυτικό μέλος) δικαιούται να καταγγείλει την εταιρική σύμβαση ως προς το άτομο του και να αποχωρήσει από την εταιρεία, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο Άρθρο 17 του παρόντος Καταστατικού.

 

 

ΑΡΘΡΟ 12

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Α. Η Γενική Συνέλευση διοικεί την εταιρεία, αποτελεί το ανώτατο και αποφασιστικό όργανο της, και έχει το τεκμήριο της αρμοδιότητας για όλα τα ζητήματα που την αφορούν και που δεν  προβλέπονται ως αρμοδιότητες άλλων οργάνων της.

 

Β. Η Γενική Συνέλευση απαρτίζεται από τα τακτικά μέλη της εταιρίας, τα οποία και διαθέτουν δικαίωμα ψήφου. Σ’ αυτήν μπορούν να παρίστανται με δικαιώματα μόνο λόγου και ακροάσεως τα έκτακτα και τα επίτιμα μέλη. Επίσης, τις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης μπορούν να παρακολουθούν εξωτερικά προς την εταιρεία άτομα, ύστερα από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

 

Γ. Η Γενική Συνέλευση καταρτίζει το ετήσιο σχέδιο δράσης της εταιρείας, αποφασίζει για την οργάνωση και υλοποίηση επιμέρους δράσεων, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο θέμα προβλέπεται από τα υπόλοιπα άρθρα του παρόντος Καταστατικού. Έχει την αρμοδιότητα λήψης απόφασης για όσα θέματα δεν προβλέπονται από το Καταστατικό  της εταιρείας. Επίσης, αποφασίζει για τυχόν τροποποιήσεις ή προσθήκες στο Καταστατικό, με την ενισχυμένη πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) του συνολικού αριθμού των μελών της.

 

Δ. Όσον αφορά στην υλοποίηση δράσεων που συνεπάγονται δαπάνες για την εταιρεία, η Γενική Συνέλευση αποφασίζει με ενισχυμένη πλειοψηφία των τριών τετάρτων του συνόλου των μελών της (¾) στο πλαίσιο των κανόνων διαχείρισης που ορίζει το Άρθρο 4 και ειδικότερα η παράγραφος Δ, καθώς και το Άρθρο 9, παράγραφος Β του παρόντος Καταστατικού.

Σε περίπτωση που οι διαθέσιμοι πόροι της εταιρείας δεν επαρκούν για την υλοποίηση κάποιας συγκεκριμένης δράσης και εφόσον η Γενική Συνέλευση δώσει την έγκριση της για την υλοποίηση της, τα μέλη της εταιρείας που εισηγούνται τη συγκεκριμένη δράση μπορούν να αναλάβουν την υλοποίηση της καλύπτοντας το κόστος από ιδίους πόρους, ή φροντίζοντας για την εξεύρεση επιπρόσθετων πόρων.

 

Ε. Η Γενική Συνέλευση συνέρχεται τακτικά κάθε τρεις μήνες ή και εκτάκτως εφόσον αυτό ζητηθεί από τα δύο πέμπτα (2/5) των τακτικών μελών, με έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου της εταιρίας που αναρτάται στα Γραφεία της και κοινοποιείται στα μέλη με ευθύνη του Προέδρου τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από την ημερομηνία της συνεδρίασης και η οποία περιέχει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τον τόπο και τον χρόνο αυτής.

 

ΣΤ. Η Γενική Συνέλευση διαθέτει απαρτία και μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις εφόσον συγκεντρώσει το ένα δεύτερο (1/2) του συνολικού αριθμού των μελών της. Απόντα μέλη μπορούν να εκπροσωπηθούν με ειδική γραπτή υπογεγραμμένη εντολή τους από παρόν μέλος, το οποίο δεν μπορεί να εκπροσωπεί περισσότερα του ενός απόντα μέλη. Σε περίπτωση απαρτίας, οι αποφάσεις λαμβάνονται με την πλειοψηφία του ενός δευτέρου (1/2) συν ένα του συνόλου των μελών που παρίστανται και αυτών που εκπροσωπούνται με ειδική εντολή, εκτός των περιπτώσεων όπου απαιτείται η ενισχυμένη πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4), όπου ορίζονται στο παρόν Καταστατικό, όπως σε περίπτωση τροποποίησης του Καταστατικού, κ.α.

 

Σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου της εταιρείας.

 

Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης απαρτίας, οι αποφάσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λαμβάνονται κατά την επόμενη τακτική ή έκτακτη – εφόσον απαιτείται – συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης.

 

Ζ. Η Γενική Συνέλευση επιλέγει Γραμματέα, για κάθε συνεδρίαση της, ένα από τα παρόντα μέλη της. Ο Γραμματέας τηρεί τα Πρακτικά της συνεδρίασης, τα οποία και καταγράφει πρόχειρα κατά τη διάρκεια της. Στη συνέχεια, καθαρογράφει και συντάσσει  τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, οι οποίες ισχύουν από της υπογραφής τους από το σύνολο των παρόντων και των εκπροσωπούμενων μελών.

 

Η. Η ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης καταρτίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο και εισηγείται τα θέματα.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης συζητούνται και αποφασίζονται με την πλειοψηφία του ενός δευτέρου (1/2) συν ένα των παρόντων μελών.

 

 

 ΑΡΘΡΟ 13

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Α. Με πλειοψηφία του ενός δευτέρου (1/2) συν ένα του συνόλου των τακτικών μελών της εταιρίας η Γενική Συνέλευση εκλέγει Επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και πέντε ακόμη μέλη. Μέλη του Δ.Σ. μπορεί να είναι μόνο τακτικά μέλη της εταιρείας. Επίσης μπορεί να εκλέξει αναπληρωματικά μέλη αυτών, εφόσον αυτό καθορίζεται από τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της Γενικής Συνέλευσης. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο διαχειρίζεται και διεκπεραιώνει τις υποθέσεις της εταιρίας, καθορίζει το πρόγραμμα δράσης της εταιρίας και αποφασίζει τη λήψη κάθε πρόσφορου για την επίτευξη των σκοπών της μέτρου, στο πλαίσιο πάντα των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης. Επίσης, προετοιμάζει τους Εσωτερικούς Κανονισμούς και τους υποβάλει προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση.

 

Β. Το Δ.Σ. έχει την ευθύνη να προετοιμάζει τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης των Γενικών Συνελεύσεων, να παρέχει τεκμηριωμένες εισηγήσεις για τα θέματα αυτά, καθώς και προτάσεις για τη διοργάνωση σχετικών δράσεων και ενεργειών. Στο έργο αυτό υποβοηθείται από τα μέλη της εταιρείας, ανάλογα με τις ειδικές γνώσεις και δεξιότητες του καθενός, ή και από ομάδες εργασίας που συστήνονται για την μελέτη συγκεκριμένων θεμάτων και την οργάνωση δραστηριοτήτων.

 

Γ. Το Διοικητικό Συμβούλιο υποστηρίζει τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της εταιρείας στο έργο του και αποφασίζει μόνο για τρέχοντα ζητήματα που δεν θίγουν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της εταιρίας.

 

Δ. Τα μέλη του Δ.Σ. είναι προσωπικά υπεύθυνα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους που πηγάζουν από το παρόν καταστατικό και από τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

  

 

ΑΡΘΡΟ 14

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Α. Το Δ.Σ. συνέρχεται κάθε δύο μήνες, στον τόπο και χρόνο που αποφασίζει ο Πρόεδρος, ή και εκτάκτως, ύστερα από σχετικό αίτημα τουλάχιστον τριών από τα μέλη αυτού, στο οποίο αναφέρονται απαραιτήτως τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει και εκτός των κεντρικών γραφείων της εταιρίας, ακόμα και εκτός  της έδρας της.

Tα τακτικά μέλη της εταιρείας μπορούν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και να παίρνουν το λόγο πάνω στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Επίσης, τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. μπορούν να παρακολουθούν και άτομα εξωτερικά προς την εταιρεία, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Δ.Σ.

 

Β. Τα μέλη του Δ.Σ. ορίζουν το Γραμματέα, ο οποίος μπορεί να είναι ένας από τα μέλη του Δ.Σ. ή κάποιο άλλο μέλος της εταιρείας και ο οποίος επιμελείται της τήρησης Πρακτικών και της σύνταξης των Αποφάσεων.

Ομοίως ορίζεται ο Ταμίας  της Εταιρίας, ο οποίος τηρεί  το Ταμείο της Εταιρίας

Την έναρξη και τη λήξη των συνεδριάσεων του Δ.Σ. κηρύσσει ο Πρόεδρος, ο  οποίος διευθύνει τις συζητήσεις και θέτει τα ζητήματα σε ψηφοφορία.

 

 Γ. Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρίστανται τρία από τα πέντε μέλη του, μεταξύ των οποίων είναι απαραίτητο να βρίσκεται και ο Πρόεδρος ή εφόσον κωλύεται αυτός, το μέλος του Δ.Σ.  που ορίζει ο ίδιος ως  αναπληρωτή του.

 

Δ. Το Δ.Σ. εξετάζει και αποφασίζει για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της εταιρίας, με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) παρόντων. Μόνο σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου ή του κατά την προηγούμενη παράγραφο αναπληρωτή του.

 

Ε. Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που λαμβάνονται κατά  παράβαση των διατάξεων του παρόντος Καταστατικού ή του Νόμου είναι άκυρες και ανίσχυρες.

 

ΣΤ. Κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μπορεί να παραιτηθεί  ελεύθερα και οποτεδήποτε από την ιδιότητά του αυτή, με απλή σχετική έγγραφη δήλωσή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο. Η παραίτηση θεωρείται ότι έγινε από την ημέρα συνεδρίασης του Δ.Σ., κατά την οποία διαβάστηκε η σχετική δήλωση του παραιτουμένου.

 

Ζ. Εκπίπτει από την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου:

α) το μέλος εκείνο που απουσιάζει από τρεις (3) συνεχόμενες  τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ., εκτός εάν η απουσία οφείλεται σε ασθένεια, ταξίδι, ή άλλο απρόβλεπτο γεγονός, που βεβαιώνεται από τον ίδιο κατά την πρώτη συνεδρίαση μετά από απουσία.

β) το μέλος εκείνο που παραιτήθηκε από την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ.

γ) το μέλος εκείνο που κατά τις διατάξεις του άρθρου 9 απέβαλε αυτοδίκαια την ιδιότητα του μέλους της εταιρίας, ή που έχει διαγραφεί από αυτήν.

 

Η. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που έχει παραιτηθεί ή έχει εκπέσει της ιδιότητας του ως μέλους, αντικαθίσταται από τακτικό μέλος της εταιρείας ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας, κατά την επόμενη χρονολογικά συνεδρίαση της.

 

 

ΑΡΘΡΟ 15

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Α.  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και εκπρόσωπος της ορίζεται με  το παρόν καταστατικό  ο       ……………..                                                                ., κατόπιν ομόφωνης  απόφασης της Γενικής Συνελεύσεως της Εταιρίας.

Η θητεία του Προέδρου ορίζεται διετής. Μετά το πέρας της θητείας του ο επόμενη-ος Πρόεδρος εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των μελών της εταιρείας, όπως ορίζεται στο Άρθρο 13, παράγραφος Α.

 

Β. Ο/η Πρόεδρος ενεργεί για λογαριασμό της εταιρείας, στο πλαίσιο της υλοποίησης των εταιρικών σκοπών και αποφάσεων.

Εκπροσωπεί την εταιρία γενικώς δικαστικώς και εξωδίκως και ενώπιον πάσης αρχής και δικαστηρίου, καθώς επίσης και στις συναλλαγές, δεσμεύοντάς την με την υπογραφή του, μέχρι του ποσού που αποφασίζει η Γενική Συνέλευση.

Ο/η Πρόεδρος προεδρεύει στις Γενικές Συνελεύσεις και στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας. Επίσης, υπογράφει όλα τα εξερχόμενα έγγραφα της εταιρίας.

 

Γ. Σε περίπτωση κωλύματος του/ης Προέδρου, αυτός αντικαθίσταται από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., ο οποίος και εκπροσωπεί την εταιρεία.

 Δ. Ο/η Πρόεδρος, πέρα από τις υπόλοιπες αρμοδιότητές του που απορρέουν από το παρόν Καταστατικό, κατευθύνει, συντονίζει τις λειτουργίες της εταιρίας και την υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, με την συνδρομή των μελών της εταιρίας, όπου αυτό απαιτείται.

 

Ε. Για την υποβοήθηση του έργου του/ης Προέδρου, την επιτυχή εκπλήρωση των σκοπών της εταιρίας και την πραγμάτωση των Αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι δυνατή η πρόσληψη διοικητικού προσωπικού, με σχέση υπαλληλική ή επί αναλήψει έργου.

 

 

ΑΡΘΡΟ 16

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Ο/η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. έχει την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης της εταιρείας, δηλαδή της τήρησης των προβλεπόμενων από το καταστατικό και τη νομοθεσία Βιβλίων της εταιρίας, καθώς και την ευθύνη της υλοποίησης των απαραίτητων λογιστικών πράξεων.

 

Επίσης, ο/η Αντιπρόεδρος αναπληρώνει τον/ην Πρόεδρο του Δ.Σ. σε κάθε άλλο θέμα αρμοδιότητας του, σε περίπτωση κωλύματος αυτού.

 

Συνεργάζεται και υποβοηθά τον/ην Πρόεδρο του Δ.Σ. στο έργο της υλοποίησης των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Σε περίπτωση κωλύματος του/ης Αντιπροέδρου, το Δ.Σ. μπορεί να αναθέσει σε άλλο μέλος του, μια ή περισσότερες των αρμοδιοτήτων του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

 

 

  ΑΡΘΡΟ 17

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 

Α. Η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται σε είκοσι χρόνια, αρχίζει δε από τη νόμιμη δημοσίευση του παρόντος καταστατικού στα οικεία βιβλία του Πρωτοδικείου  Σύρου και λήγει την αντίστοιχη ημερομηνία του 2028, με δυνατότητα παράτασης της μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευση των μελών της, όπου απαιτείται πλειοψηφία ¾ του συνολικού αριθμού των μελών της.

 

Κάθε εταίρος δικαιούται να καταγγείλει την εταιρική σύμβαση ως προς το άτομο του και να αποχωρήσει από την εταιρεία, η οποία συνεχίζει να υφίσταται μεταξύ των υπολοίπων εταίρων.

 

Σε περίπτωση που ένας εκ των εταίρων τεθεί σε απαγόρευση ή κηρυχθεί σε πτώχευση, ή σε περίπτωση, ο μοι γένοιτο, θανάτου ενός εκ των εταίρων, ή σε περίπτωση διαλύσεως ή λύσεως ενός εκ των μελών – νομικών προσώπων, συμφωνείται ότι η εταιρεία δεν λύεται αλλά συνεχίζεται μεταξύ των λοιπών εταίρων (Άρθρο 775 Α.Κ.).

 

Σε κάθε περίπτωση, ο συνολικός αριθμός των εναπομεινάντων εταίρων, μετά από τυχόν αποχωρήσεις, δεν θα πρέπει να είναι κατώτερος των πέντε (5). Σε αντίθετη περίπτωση, η εταιρεία λύεται.

 

 

 ΑΡΘΡΟ 18

ΛΥΣΗ – ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ 

Η εταιρεία λύεται: 

Α. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, κατά πλειοψηφία των 3/4 του συνολικού αριθμού των μελών της εταιρείας. Σε περίπτωση διαφωνιών και μη δημιουργίας της απαιτούμενης πλειοψηφίας, αποφασίζει αμετάκλητα το τελευταίο Διοικητικού Συμβούλιο το οποίο σε κάθε περίπτωση λειτουργεί και ως  αποκλειστική Επιτροπή Διαιτησίας για σχέσεις μεταξύ των μελών και των εσωτερικών οργάνων της εταιρίας.

 

Β. Σε περίπτωση που ο συνολικός αριθμός των εναπομεινάντων εταίρων, μετά από τυχόν αποχωρήσεις, όπως αυτές προβλέπονται στο Άρθρο 11, είναι κατώτερος των πέντε (5).

 

Η εταιρεία, όταν καθ’οιονδήποτε τρόπο διαλυθεί ή λήξει η διάρκεια της, τίθεται αυτοδικαίως υπό εκκαθάριση, σύμφωνα με τους σχετικούς Νόμους. Χρέη εκκαθαριστή εκτελεί ο/η Πρόεδρος της εταιρείας.

 

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για την ορθή χρήση και την έγκαιρη επιστροφή αυτούσιων των πραγμάτων, των οποίων η χρήση έχει παραχωρηθεί στην εταιρεία.

 

Η εναπομείνασα περιουσία της εταιρείας, μετά την κάλυψη των χρεών, σε καμία περίπτωση δεν διανέμεται στους εταίρους (ιδρυτικά μέλη) και στα λοιπά τακτικά ή και έκτακτα μέλη, αλλά με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, που λαμβάνεται με την πλειοψηφία των 3/4 του συνολικού αριθμού των μελών της, διατίθεται σε Νομικό Πρόσωπο, δημόσιο ή ιδιωτικό, ένωση προσώπων ή κοινωνική πρωτοβουλία, που έχει αντίστοιχους με την εταιρεία σκοπούς. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα όσα ορίζονται στο Άρθρο 5 του παρόντος Καταστατικού.

 

 

ΑΡΘΡΟ 19

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 

Η εσωτερική λειτουργία της εταιρείας και το σύνολο των δραστηριοτήτων της, θα ρυθμίζονται από Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας ή ειδικότερους κανονισμούς κατά δραστηριότητα, που θα αποφασίζονται από τη Γενική Συνέλευση, στο πλαίσιο των διατάξεων του παρόντος Καταστατικού και του Νόμου. Σε αυτόν τον εσωτερικό κανονισμό μπορεί να προβλεφθεί  ειδική διαδικασία λήψης αποφάσεων των οργάνων της Εταιρίας η οποία να βασίζεται σε ηλεκτρονικές διαδικασίες, χρήση του δια – δικτύου κ.λ.π.

 

 

ΑΡΘΡΟ 20

ΣΦΡΑΓΙΔΑ – ΣΗΜΑ 

Η Εταιρία θα χρησιμοποιεί σφραγίδα με την επωνυμία της και σήμα που θα καθοριστεί μελλοντικά από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής.

  

 

ΑΡΘΡΟ 21

ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

 Για κάθε θέμα, το οποίο δεν προβλέπεται από το παρόν Καταστατικό, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από την πλειοψηφία των μελών της Γενικής Συνέλευσης, εφόσον οι αποφάσεις αυτές δεν έρχονται σε αντίθεση με τις σχετικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα, που αφορούν στη σύσταση και λειτουργία των μη κερδοσκοπικών εταιρειών

 

Το παρόν καταστατικό, αποτελούμενο από είκοσι ένα (21) άρθρα, συντάχθηκε, αναγνώστηκε, βεβαιώθηκε και υπογράφεται από τα ιδρυτικά μέλη, όπως παρακάτω:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε