Χίος : Ένα νησί που το περιβάλλον υποβαθμίζεται.

  Χίος : Ένα νησί που το περιβάλλον , από τα Καμπιά μέχρι τα Μαύρα Βόλια  υποβαθμίζεται.  

      Τελευταία είδαμε στο νησί να γίνονται πράγματα που ακριβώς δείχνουν τον εκτροχιασμό  που παρουσιάζεται στα ζητήματα περιβάλλοντος. 

        Στα Καμπιά  πχ είδαμε  να καταστρέφεται η παραλία από μπουλντόζες, αν όχι από την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τουλάχιστον  με την ανοχή  της. Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε ο …εισβολέας.

        Στα Μαύρα Βόλια είδαμε να ξεφυτρώνουν κτίσματα με αστείες δικαιολογίες από την Αρχαιολογία και με την σιωπή των αμνών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

         Πρόσφατα το Λιμεναρχείο σταμάτησε,  στην έναρξη του,  το έργο  της νέας  διάνοιξης,  ( ΔΕΥΤΕΡΗ  ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ)   του δρόμου από Μερσυνίδη προς Μηλιγκά), για λόγους που …  υποπτευόμαστε.  (Φωτ. 1)

         Όπως και πρόσφατα μας πληροφόρησαν ότι στον Κορακάρη  θεάθηκαν μπουλντόζες  μεγαλοεργολάβου  να διανοίγουν τους αγροτικούς δρόμους εν μέσω εορτών…

          Χθες πολίτες μας έστειλαν φωτογραφία   από το μικρό οροπέδιο (Άνω Κάμπος), μεταξύ Μαύρα Βόλια και  ακρωτηρίου Ουράς, ανατολικά από τα Δότια.  Σε αυτή βλέπουμε, στο πουθενά, να κατασκευάζεται κτίσμα !!!!!!!!    (Φωτ. 2). 

Στο βάθος φαίνονται τα Μαύρα Βόλια. (Η περιοχή αυτή φαίνεται πως πλέον έχει μπει στο στόχαστρο της οικοδομικής υποβάθμισης).

           Δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά  που συμβαίνουν στο νησί είναι τυχαία …  Αυτό που  όμως εμείς επισημαίνουμε είναι πως έτσι η  Χίος,  με τους πολίτες της να απαξιώνουν θεσμούς και νόμους αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση να κάνει κάποιες φορές  τα στραβά μάτια  και άλλες φορές  να ανέχεται ή προκαλεί όλα αυτά τα τεκταινόμενα ,(ακόμα περιμένουμε απάντηση  για το ποτάμι των Αγιασμάτων),  έτσι,  η Χίος επαναλαμβάνουμε, οδηγείται    στο πουθενά με  υποβαθμισμένο  και αλλοιωμένο το τοπίο, την φυσιογνωμία,  την ταυτότητα και το περιβάλλον Της.  

                                                                 Η Γ.Σ. του Συλλόγου.

This entry was posted in Χίος. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε